top of page

Bedrijfsfotografie

Wijngaard Wageningen

De stichting Wagenings Wijngoed is sinds 2015 eigenaar van de biologische wijngaard in Wageningen.

De druiven worden op biologische wijze geteeld. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest maar van organische meststoffen. Onder de wijnstokken groeien bloemen en kruiden om insecten aan te trekken. Deze natuurlijke vijanden bestrijden op natuurlijke wijze de bedreigers van de druiven en de ranken. 

Het hele jaar door zijn vrijwilligers bezig met het onderhoud van de wijngaard: onkruid verwijderen, snoeien, oogsten, rondleidingen verzorgen.  

  

Stadsboerderij

Het oude tuinmanshuis uit 1880 van de Landbouw Hogeschool, de voorloper van de WUR, is volledig gerenoveerd en wordt nu het thuishonk voor de Wageningse Stadsboerderij.

Er komt hier een mini-dierenpark en een beweegtuin voor ouderen. 

De dieren zullen hoofdzakelijk worden verzorgd door clienten van 's Heeren Loo, een organisatie die zorg verleent aan mensen met een beperking.

Ouderen, die aan de overkant in het zorgcomplex "Thorckdael" van Opella wonen kunnen binnenkort met hun kleinkinderen van het mini-dierenpark genieten.

  

Leeffestival

Het Leeffestival in Wageningen wordt georganiseerd door vrijwilligers. Alle spullen die jaarlijks worden gebruikt staan opgeslagen in een kamer van een voormalig kantoorpand. Deze ruimte wordt ook gebruikt als lunchruimte.

Mensen van de "Wageningse Uitdaging" helpen bij het schilderen van de aankondigingsborden van het festival.

  

Tiny House

Op de plaats waar eens het Pieter Pauw ziekenhuis van Wageningen stond bevindt zich nu in het bos het Ecodorp. Een aantal mensen experimenteert hier met een woonomgeving die gebaseerd is op inpassing van de leefomgeving in het ecologische systeem, lokale circulaire economie en hergebruik.

Kirsten leeft hier met haar vriend in haar Tiny House. Een piepklein huisje waar alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig zijn. Een mooi voorbeeld hoe iemand laat zien hoe je met zo weinig mogelijk verspilling en overbodige spullen toch comfortabel kunt wonen.

TradeFrm

TradeFrm is een bedrijf dat afgedankte en achtergelaten fietsen van gemeenten opkoopt en ze weer opknapt zodat ze weer in het economisch verkeer teruggebracht worden. Een prachtig voorbeeld van een product wat gerecycled wordt.  TradeFrm is genomineerd voor de Duurzame Dinsdag prijs 2018.

Wageningse Uitdaging

De Wageningse Uitdaging is een initiatief van een aantal Wageningse ondernemers. De uitdaging helpt verenigingen en stichtingen door vragen van hen te koppelen aan aanbod van bedrijven. Deze vraag kan om spullen gaan, zoals koelkasten of bureau's, maar ook om kennis en kunde. Een mooi manier om je als ondernemer maatschappelijk betrokken in te zetten.

De komende maanden worden hier foto's getoond van de geslaagde matches. Bovendien komen er groepsportretten van de sponsorgroep. De sponsorgroep beoordeelt de ingekomen verzoeken. De groepsportretten worden gemaakt in de bestuurskamer van de ontvangende ondernemer.

Dishman

Dishman is een chemisch bedrijf wat zich richt op het maken van vitamine B. Het bijzondere van dit bedrijf is dat zij als een soort black box midden in de stad Veenendaal zitten. Bewoners vinden dat een beetje eng: een chemisch bedrijf in je achtertuin waarvan je niet weet wat er daar gebeurt. Naast allerlei maatregelen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid spant Dishman zich in om de relatie met de buurtbewoners te versterken. Een ander belangrijk punt is dat minder valide mensen bij Dishman een kans krijgen.  In het MVO verslag moest dit tot uitdrukking komen. Ik heb voorgesteld om volgens het concept “van buiten naar binnen” te werken. Laat zien dat het bedrijf midden in de stad ligt en zoom dan in op datgene wat er binnen gebeurt. Straal op deze manier openheid en transparantie uit.

Downies & Brownies

In de Hoogstraat in Wageningen heeft Brownies & Downies een lunchroom. Het bedienend personeel bestaat volledig uit mensen die het synroom van Down hebben. Het bijzondere van dit bedrijf is dat zij deze mensen als volwaardige medewerkers beschouwen. Een prachtig voorbeeld van duurzaam personeelsbeleid. De eigenaren van deze Brownies & Downies vestiging wilden graag een portretserie van alle medewerkers. Geen geposeerde portretten, maar trotse medewerkers in hun werkomgeving.  

Restaurant O'Mundo

El Mundo is een sterrenrestaurant wat gevestigd is in Hotel de Wereld in Wageningen. Het hotel waar in 1945 de vrede werd getekend.

El Mundo spant zich in om daar waar mogelijk regionale en biologische producten te verwerken.

Het " productieproces" is 's morgens ontspannen en informeel terwijl er 's avonds enorm gedisciplineerd wordt gewerkt.  

Het Keramisch Huis

Het Keramisch biedt onderdak aan de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). Zij behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse keramische industrie. 

Voor de productie van deze keramische producten wordt gebruik gemaakt van klei als natuurlijke grondstof. Keramische producten zijn duurzaam, vormvast en onderhoudsarm. Het zijn veilige en klimaatvriendelijke producten.

The Barn

Het ROC A12 in Ede laat een aantal studenten samenwerken met innovatieve bedrijven die een "stalling" ontwerpen en realiseren voor de "WePod". Dit is een zelf rijdende bus die tussen het station en Wageningen Universiteit gaat rijden. In de serie "Transfer" worden de studenten met hun begeleiders getoond in de omgeving waarin zij hun afstudeerproject uitvoeren: op de puinhopen van een gesloopt gebouw waar de student heeft gekeken welke materialen nog bruikbaar zijn voor bouw van "the Barn". Of de student met de archtect van The Barn op de plaats waar dit gebouw komt te staan. De serie heet "Transfer" omdat het hier op veel gebieden over "overdracht" gaat: verplaatsen van mensen, overdragen van kennis en het hergebruik van materialen.

bottom of page